Implantologie Sector 3 Piața Muncii, Dristor, Titan, – Baba Novac

Implantologie Sector 3 Piata Muncii, Dristor, Titan,  - Baba Novac

Implantologie Sector 3 Piața Muncii, Dristor, Titan, - Baba Novac

Implantul dentar este o intervenție chirurgicală prin care se introduce un șurub de titan în os pentru a înlocui  rădăcina unui dinte. În cazul în care un dinte  trebuie extras sau a fost extras din diferite motive, în locul lui se introduce implantul.  Implantul dentar te va ajuta să zambești, să mănânci confortabil și să-ti recapeți încrederea în tine.

Implantul dentar reprezintă una dintre cele mai sigure proceduri de înlocuire a unui dinte sau chiar a tuturor dinților. Deoarece în locul șlefuirii a 2 dinți vecini celui afectat și realizarea unei punți de 3 sau mai multe elemente, se inserează un implant și o coroană deasupra. Dinții vecini nu se distrug prin șlefuire sau pilire, ei rămânând neafectați și intacți. Implantul umple golul lăsat de extracție. De asemenea, implanturile sunt foarte utile pacienților edentați total și care nu vor să poarte o proteză mobilă, ci își doresc lucrări fixe care se comportă ca și un dinte natural.

În urma unei consultații se stabilește dacã pacientul este apt pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale de implantare dentară. Pe baza unei radiografii panoramice digitale se măsoară densitatea osoasă, lățimea osului și, după caz, dacă este necesară o augumentare de os sau lifting de sinus. În acest caz se poate recomanda efectuarea unui CT .

Procedura în sine constã în introducerea implantului dentar în os, sub anestezie localã. În funcție de implantul inserat și gravitatea situației/ sinus lift și adiție de os se poate confecționa o lucrare provizorie chiar la 4-5 săptămîni de la operație. Dacă situația nu permite, atunci trebuie să așteptăm până la 4-6 luni osteointegrarea implantului în os.

Ulterior, se înșurubează un formator de gingie (bont de vindecare gingivală) pentru crearea premiselor unei lucrări protetice peste implant, perfect adaptată. După 1 -2 săptămîni se înșurubează în implant o piesă metalică, denumită bont protetic, care va susține ulterior coroana, puntea sau proteza și care va înlocui dintele sau dinții lipsă.

Recuperarea după un implant dentar este, în cele mai multe cazuri, mult mai rapidă și mai puțin dureroasă decât în cazul unei extracții dentare. După perioada de acomodare, dinții susținuți de implanturi vor arăta și vor funcționa ca dinții naturali.

Regulile de igienã orală trebuie respectate cu strictețe pentru a asigura o durată cât mai lungă a lucrãrii. Este recomandat să se realizeze un periaj profesional și un detartraj o dată la șase luni și achiziționarea unui irigator bucal.

Implantologie Sector 3 Piața Muncii, Dristor, Titan, – Baba Novac

Dental Planet oferă serviciul de Implantologie Sector 3 Piata Muncii, Dristor, Titan, – Baba Novac la prețuri avantajoase, vezi tarifele practicate și detalii pe această pagină.

Solicită o consultație GRATUITĂ: 0757 100 408