Extracția dentară

Extracția dentară

După o extracție dentară, că după orice altă intervenție chirurgicală, pot să apară complicații imediate sau tardive, minore sau majore, cea mai frecventă fiind durerea dentară.

Întotdeauna va exista un anumit grad de durere după o extracție dentară. Este doar o chestiune de cât de mult timp și cât de puternică.

Trei lucruri vor determina durerea:

1. Cantitatea de deteriorare a țesuturilor care a fost necesară pentru a scoate dintele.

Abordarea practicii noastre a fost aceea de a încerca tratamente cât mai puțin invazive, ușoare și cât mai puțin traumatice posibil. Cercetările  susține faptul că această abordare contribuie semnificativ la reducerea durerii.

2. Cantitatea de infecție care a fost prezentă la început.

Dacă lăsați o infecție să progreseze până la punctul în care toate țesuturile sunt inflamate, există puroi și osul este fragil, atunci veți avea mai multă durere și mai multe dificultăți în vindecare decât dacă țesuturile ar fi mai sănătoase. Acest lucru este independent de antibiotice sau de îngrijirea medicului dumneavoastră.

3. Toleranța la durere.

Țesuturile unor persoane sunt mai sensibile decât ale altora, unii au un prag de durere mai mare decât alții, de aceea unele persone resimt durerea mai puternic decât altele.

Minimizarea durerii în timpul extracției dinților

Nu există nici un motiv în aceste zile că orice procedură dentară, inclusiv extracția dentară, să fie dureroasă.

Anestezicele locale pe care le avem acum, în special cele noi cum ar fi Articaina, care a fost lansată în ultimii ani, sunt mult mai puternice decât înainte. Anestezicul merge mai adânc și durează mai mult, ceea ce face că nimeni să nu sufere de durere la dentist.

Opțiunile de gestionare a durerii după extragerea dinților

Pentru majoritatea pacienților este suficient un antialgic, dar noi preferăm combinația de antialgic-antiinflamator, care este mai eficientă decât atunci când sunt luate separat.

Această gestionare a durerii va fi de obicei necesară doar timp de 24 de ore pentru majoritatea pacienților, iar pentru alții ar putea fi de 72 de ore.

Depinde într-adevăr de natura extracției și de pacientul însuși.

Întotdeauna oferim pacienților noștri informații din momentul extracției despre cât timp poate dura durerea și cum să gestionăm cel mai bine acea durere.

Când durerea dentară nu este normală?

Durerea după 3 zile ar putea indica alte probleme. Cea mai frecventă este alveolita.

De cele mai multe ori ea apare atunci când cheagul care se formează la rădăcina dintelui este dislocat. Dacă apare alveolită, veți observa durerea din ziua 3-4.

Cauza unei alveolite ar putea fi :

  • O creștere a tensiunii arteriale: dacă faceți exerciții fizice cum ar fi alergarea, atunci creșterea tensiunii arteriale poate împiedica coagularea și poate începe sângerarea din nou.
  • Fumatul: această este cauza cea mai frecventă, deoarece fumatul va determina dezintegrarea cheagului.
  • Clătirea și curățarea cheagului. S-ar putea să crede că o curățare Însă pacienții cu extracție de dinți au nevoie ca sângele lor să se coaguleze deoarece acesta este ceea ce ține totul în loc și îl ajută să se vindece.

Ce să faceți dacă suspectați că durerea dentară nu este normală

Dacă durerea continuă, crește, se schimbă sau doar vă temeți că ceva nu este normală atunci vă încurajăm să ne sunați și să veniți la cabinet să aruncăm o privire.

Este cel mai bine pentru toată lumea și ar trebui să verificăm mai degrabă decât să avem pe cineva îngrijorat și în dureri acasă.

Dacă sunteți în această poziție, sunați-va medicul dentist care a efectuat extracția și explicați-i ce se întâmplă.